Mondelinge vraag: inspraak- en informatiemomenten 'Ringdossier' Asse

Op 7 december 2015

PROVINCIERAAD VAN VLAAMS-BRABANT - vergadering van 8 december 2015

Mondelinge vraag Joris Van den Cruijce i.v.m. informatie- en inspraak inzake het PRUP kleinstedelijk gebied Asse.

Tijdens de provincieraad van 24 november 2015 werd er gestemd over de voorlopige vaststelling van de PRUP kleinstedelijk gebied Asse. Daarbij merkte ik op dat er extra communicatie-inspanningen zouden moeten worden geleverd, aangezien een inspraakvergadering over dit plan eerder dit jaar in maart, niet zonder tumult verliep.  Ik verneem via een persbericht van de provincie dat er een zgn. ‘inspraak-markt’ wordt ingericht, die echter voornamelijk tijdens de werkuren zou plaatsvinden.

• Worden er voor ‘hardwerkende Vlamingen’ ook inspraakmomenten buiten de werkuren georganiseerd en zal de provincie ook ingaan op vragen van lokale verenigingen om toelichting te geven bij het voorliggende afbakeningsplan?

Antwoord van gedeputeerde Julien Dekeyser: «Er zal nog toelichting worden gegeven voor o.a. de  gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (gecoro) en de gemeenteraadscommissie, alsook een vragenronde voor het actiecomité ARMA (Actiegroep Ruimte en Mobiliteit Asse). Indien er nog verenigingen om toelichting vragen, zal men daar ook op ingaan.  Verder is er een brochure met gedetailleerd informatie. Deze is beschikbaar op het gemeentehuis en kan ook worden verspreid.

Waarom we deze ‘inspraak-markten’ organiseren tijdens de kantooruren?  Door de spreiding ervan bereiken we toch een groot aantal mensen. Indien er verder nog aanvragen zijn, dan zullen zij die krijgen en zullen die bijeenkomsten 's avonds plaatsvinden uiteraard.»

Joris Van den Cruijce: Zouden zulke infomomenten ook kunnen worden georganiseerd voor een politieke fractie?

Julien Dekeyser: «In dergelijk geval wordt er best met de gemeente gecommuniceerd, zodat de vraag van verschillende politieke fracties kan uitgaan. De voorziene toelichting voor de gemeenteraadscommissie vertegenwoordigt ook al een gedeelte van de politieke fracties.»

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is