Mondelinge vraag: Masterplan PRUP Asse

Op 13 september 2016

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT - PROVINCIERAAD VAN 13 SEPTEMBER 2016

Tijdens de raadszitting van juni kwam het PRUP Asse ter sprake.  De provincie kondigde toen aan dat er – in het zog van het goedgekeurde PRUP – tijdens “de zomer” een masterplan zou worden opgesteld. 

- Hoever staat de provincie met het opstellen van dit masterplan?
- Welke contacten zijn er daarover ondertussen geweest tussen de provincie en de gemeente Asse?

 Antwoord van gedeputeerde Ann Schevenels (Open VLD)

“Dank u voor uw blijvende belangstelling voor dit dossier. Nu zomer… Ik heb nooit gesproken over de zomer (zie audio/videofragment onderaan, nvdr), maar in ieder geval de zomer duurt dit jaar toch wel langer dan verwacht.  Er moet overleg gebeuren – het is niet alleen een programma dat de provincie moet uitvoeren – samen met de stad Asse en met de Vlaamse overheid. Tijdens de echte zomerperiode is er al overleg geweest tussen de provincie en Asse. Het zal een proces zijn dat verder moet doorlopen worden. U mag mij die vraag nog verschillende keren stellen, maar weet dat de provincie daar mee bezig is.”

Joris Van den Cruijce (N-VA): Mogen we er dan op rekenen dat het (masterplan) tijdens de herfst zal gefinaliseerd worden of is dat nog niet zo duidelijk?

Gedeputeerde Schevenels:

“Als u het nodig vindt om elk seizoen van het jaar eens langs te komen met die vraag, dan staat het u vrij, maar wees ervan overtuigd dat de drie partijen – en in ieder geval kan ik spreken voor de provincie – het nodige zullen doen om dat Masterplan te volbrengen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is