Mondelinge vraag: betreffende uitgaven voor het Getefeest in Geetbets

Op 27 oktober 2015

PROVINCIERAAD VAN VLAAMS-BRABANT vergadering van 27 oktober 2015

Mondelinge vraag van mevrouw Lucia DEWOLFS, N-VA-fractie,  van 26 oktober 2015 betreffende de uitgaven voor het Getefeest in Geetbets en antwoord van mevrouw Tie Roefs, gedeputeerde.

Mevrouw Dewolfs legt uit dat deze vraag zich situeert vanuit Natuurpunt, die verantwoordelijk is voor het beheer van het gebied van de Grote Getevallei. Ze zegt dat op 12 september 2015 de Dienst Land- en Tuinbouw van de provincie Vlaams-Brabant in het provinciedomein Het Vinne van Zoutleeuw het Getefeest organiseerde (Dag van de Grote Ge(k)te); een gratis evenement ter
gelegenheid van de opening van het wandelnetwerk Getevallei.

Ze wenst te weten:
- wat de totale uitgaven waren van de provincie voor dit evenement, zowel voor de organisatie van de dag zelf, alsook de bebording en de promotionele aankondigingen via flyers, advertenties (o.a. in de Vlaamse Brabander), etc.?
- of het klopt dat de kostprijs voor dit evenement meer bedroeg dan het huidige jaarlijkse budget voor het beheer van het gebied Grote Getevallei?

Antwoord:

Mevrouw Roefs, gedeputeerde, legt uit dat er in het weekend van 12 en 13 september 2015, drie activiteiten in de Getevallei plaatsvonden:
- de opening van het wandelnetwerk ‘Getevallei’;
- ‘iedereen Vinne-dag’ in het provinciaal domein Het Vinne met een klimaatontbijt;
- en de ‘dag van de grote Ge(k)te’.

Ze zegt dat de ‘dag van de grote Ge(k)te’ in Linter kadert in een natuurontwikkelingsproject in de Grote Getevallei. Voor dit evenement werd, inclusief alle investeringen, 19.500 euro uitgegeven. Voor het beheer van de vallei, dat uitbesteed is aan Natuurpunt, werd 45.000 euro neergeteld. Ze toont bijgevolg aan dat het bedrag van het event dus niet méér bedroeg dan het bedrag dat werd voorzien voor het beheer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is