N-VA Vlaams-Brabant vraagt overleg over plaatsing van zes windturbines in Linter

Op 28 januari 2015

LINTER - Provincieraadslid Liselore Fuchs (N-VA) vraagt overleg tussen de provincie, de lokale besturen, projectontwikkelaars en betrokken inwoners over de plaatsing van windturbines in Linter.

 

N-VA wil overleg over plaatsing van windturbines

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant verleende een milieuvergunning voor de plaatsing van zes windturbines in Linter. Provincieraadslid Liselore Fuchs (N-VA) vraagt zich af waarom de deputatie de opdracht geeft om een energiekansenatlas te ontwerpen terwijl ze milieuvergunningen verleent aan projecten die nog niet getoetst zijn aan die atlas.

‘Zullen andere projecten ook een goedkeuring krijgen zonder enig overkoepelend beleid of objectief plan waaraan we ze kunnen aftoetsen?’ vraagt Fuchs zich af. ‘N-VA vindt dat zulke projecten er alleen kunnen komen als er een breed draagvlak is bij de bevolking. Dat is enkel mogelijk via dialoog en transparantie. Uit een recente vergadering tussen de projectontwikkelaars en de actiegroepen kwam één duidelijke vraag naar voren: een gestructureerde dialoog. Het ideale platform daarvoor is de provincie. De deputatie geeft aan dat ze binnenkort samenzit met de betrokken gemeentebesturen, maar tot op heden heeft het bestuur nog geen enkele stap richting de omwonenden gezet.’

 

N-VA wil ook graag weten of de omwonende gezinnen voordeel zullen halen uit de hernieuwbare energie, bijvoorbeeld onder de vorm van vermindering op de energiefactuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is