RINGtv: "Nepkoning woont op vraag van N-VA provincieraad bij uit protest koninklijk feestje"

Op 27 juni 2017, over deze onderwerpen: provincieraad
RINGtv reportage van 27.06.2017

 

RINGtv 27.06.2017 «Een nepkoning woonde vanmorgen de provincieraadszitting bij. Die was er op uitnodiging van N-VA. De partij was misnoegd over het feit dat de vergadering verplaatst werd naar de voormiddag omdat de echte koning Filip alle gedeputeerden, de gouverneurs en de burgemeesters had uitgenodigd voor een ontmoeting in het paleis van Laken.

Je kon vanmiddag op de koppen lopen in de orangerie van laken, de grootste zaal van het kasteel in Laken. De koning knoopte immers weer aan met een oude traditie die wil dat alle lokale bewindvoerders tijdens hun regeerperiode één keer in Laken ontvangen worden. De vorst wil op die manier zijn waardering uitdrukken voor het lokale niveau van de democratie.


En dus werd alle burgemeesters maar ook de gedeputeerden en de provinciegouverneurs vanmiddag in Brussel verwacht voor een koninklijk feestje. Dat daarvoor ook de provincieraadszitting moest wijken, was niet naar de zin van N-VA. En dus nodigde de partij op haar beurt een nepkoning uit die de zitting vanmorgen bijwoonde.»

(RVh)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is