'RINGtv: 'Mogelijk 3 voetwegen afgeschaft in provinciedomein Huizingen'

Op 7 november 2017
Ringtv 07-11-2017

Voetwegen weg?

bron: RINGtv, 7 november 2017

De provincie wil in het provinciedomein van Huizingen drie trage voetwegen afschaffen en drie andere omleiden. "Daarmee gaat ze lijnrecht in tegen haar eigen beleid om trage voetwegen opnieuw open te stellen", zegt provincieraadslid Joris Van den Cruijce (N-VA).

Reportage RINGtv van

Voetwegen die in onbruik zijn, wil de provincie aanpakken. Daarom worden drie voetwegen die op de rand van het domein lopen, verlegd. Drie andere zullen verdwijnen. “Ja, ze zijn in onbruik, maar dat is een vals argument. De voetwegen zijn afgesloten. Als die opengaan, dan zouden ze waarschijnlijk wel gebruikt worden", aldus Van den Cruijce. Het provincieraadslid gaat nog een stap verder en pleit ervoor om een deel van het provinciedomein vrij toegankelijk te maken zodat de voetwegen niet verplaatst of afgeschaft moeten worden.

Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde van Mobiliteit: “Dat is een discussie die hier al een paar keer gevoerd is. We hebben rond het domein een omheining gezet om veiligheidsredenen. Ik denk dat dat zeer belangrijk was en dat we dat niet mogen opgeven".

07/11/2017 | Lara Droessaert (RINGtv)

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is