videoverslag: Formidabele provincieraad Vlaams-Brabant van 27 juni 2017

Op 27 juni 2017, over deze onderwerpen: provincieraad
Videoverslag Provincieraad Vlaams-Brabant van 27 juni 2017

De provincieraad Vlaams-Brabant, normaal klokvast geprogrammeerd om 14:00 uur, werd op dinsdag 27 juni 2017 uitzonderlijk verschoven naar tien uur in de voormiddag. Reden van die verschuiving was een door het staatshoofd aangeboden receptie op het paleis in de namiddag, waarop ook zes provincieraadsraadsleden van Vlaams-Brabant in hun hoedanigheid van burgemeester waren uitgenodigd.

De N-VA-fractie had bedenkingen bij de ontregeling van de oorspronkelijke agenda voor zes van de 72 provincieraadsleden (klik hier voor de RINGtv-reportage van 27 juni 2017).

Joris Van de Cruijce, N-VA-provincieraadslid: “Ik begrijp niet wat het verschil is tussen een burgemeester en andere raadsleden die de provincie vertegenwoordigen. Is een burgemeester die in de provincieraad zetelt van een hogere orde van provincieraadslid zijn dan een gewoon provincieraadslid, om voor een groep van zes de raad te verzetten?

Linda Van den Eede, N-VA-fractievoorzitter: “Mensen zijn hier verkozen door het volk om in de provincieraad te zetelen. Als zes provincieraadsleden een andere activiteit belangrijker vinden, dan volstaat het dat ze zich verontschuldigen voor de provincieraad, maar dan moet er niet geschoven worden in de agenda van 66 provincieraadsleden."

Raadsvoorzitter Chris Taes: "De provincieraad zal op 27 juni plaatsvinden om 10u00. De voorzitter heeft dat beslist”

Daarop besliste de N-VA-fractie dan maar om, bij wijze van ludiek protest, de koning zelf uit te nodigen om de provincieraad van Vlaams-Brabant in Leuven bij te wonen: Koning Knipoog weliswaar. Hieronder een verslag van deze majesteitelijke provincieraadszitting. Met een royale knipoog.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is