U bent hier
Schriftelijke vraag: aanbod streekproducten/-bieren door cateraars en exploitanten in provinciegebouwen
Schriftelijke vraag van provincieraadslid Koen Moeyersons inzake aanbod van streekproducten en streekbieren in overeenkomsten van de provincie met cateraars, exploitanten van cafetaria’s, horecazaken, etc.
Graag had ik vernomen welke de lopende overeenkomsten zijn die de provincie Vlaams-Brabant heeft afgesloten met cateraars, horecabedrijven en/of exploitanten van cafetaria’s, drank- en/of eetgelegenheden e.d. Bevatten deze overeenkomsten bepalingen waarin streekproducten – i.c. streekbieren – worden opgenomen in het horeca-aanbod naar de gebruikers?
Antwoord van de deputatie:
«Voor het provinciehuis is een consessieovereenkomst inzake catering (o.a. personeelsrestaurat, vergaderzalen,...) afgesloten tussen het provinciebestuur en de firma Salons Georges nv. In de overeenkomst wordt meermaals en specifiek verwezen naar het feit dat het aanbod gevarieerd en gezond moet zijn, waarbij ook voldoende aandacht moet geschonken worden aan Fair Trade-producten, bio- en streekproducten (wijnen, biersoorten, allerlei producten, enz.).
De provinciedomeinen hebben overeenkomsten afgesloten met cateraars, horecabedrijven en/of exploitanten van cafetaria's, drank- en/of eetgelegenheden voor de uitbating van de consessies gelegen op de domeinen.
In de recente concessieovereenkomst van de Bistro het Vinne werd de volgende bepaling opgenomen: "De concessiehouder biedt binnen zijn assortiment zoveel mogeljk duurzame, streekeigen en/of producten uit eerlijke handel aan".»